Ние разбираме. Вие не сте сами. Имате избори.

496065AX.TIFКонтактирајте не за:

Доверливи совети
Поддршка и информации
Пристап до итни сместување

Телефонска линија за помош: 0344 375 4307 Работно време
Ни е-мејл на: info@MK-ACT.org

 

 Полицијата итни случаи
– 999
Темза долина полиција (24 часот)
– Не итен број – 101
 Националниот DV линија за помош (24 час бесплатни)
– 0808 2000 247
 Националниот демнат линија за помош
– 0300 636 0300
 Принуден брак единица (Министерство за надворешни работи)
– 0207 008 0230
 Советот
– 01908 691691
 МК Советот бездомници тим
– 01908 253481
 Полицијата Домашни Пријави единица
– 01908 276103
 Однесуваат
– 01908 310010
 Самарија
– 0845 790 9090
The Female Genital Mutilation(24 час бесплатни)
0800 028 3550
The National LGBT+ Domestic abuse
 0800 999 5428
Социјални услуги (од часови)
– 01908 265545
 

 

МКЦ бездомници долг

mkcouncil

 

За дополнителни информации: www.milton-keynes.gov.uk/housing илиwww.milton-keynes.gov.uk/housing/need-somewhere-to-live/homeless-or-in-danger-of-becoming-homeless

Побезбедно МК

mkcommunitysafety

 

За дополнителни информации: http://www.safermk.com/

Q:Алијансата

qalliance

 

Q:Алијансата е регистрирана добротворна организација која обезбедува и овозможува информации, поддршка, застапеност и забава за сите Лезбејка, Геј, Бисексуалци и транссексуалци (ЛГБТ) луѓето кои живеат, работа или игра во Милтон Кејнс

Жените помош Онлајн ресурси

womensaid

 

На преживеаниот на Прирачникот – indepth совети за финансии, домување итн.
со преводи на различни јазици.

На Survivor Форум – ги споделите вашите чувства и мисли со другите преживеани.

Жените помош

На скривалиште

thehideout

 

Поддршка за децата кои може да се доживува семејно насилство.

На скривалиште е првата национална сајт за поддршка на децата и младите луѓе кои живеат со насилството во домот.

На скривалиште

Почитување

respect

 

Почитувањето phoneline Бесплатна телефонска линија 0808 802 4040 нуди информации и совети на семејно насилство сторителите, нивните (екс)партнери, пријатели и семејството и да фронтот работници кои доаѓаат во контакт со сторителите во нивната работа.

Почитување

Менс Advice Line

mensadviceline

 

Машката линија за помош обезбедува спектар на услуги насочени првенствено на мажите доживува семејно насилство од партнерот.

Менс Advice Line

Зајакнувањето на жените да имаат пристап до своите законски права.

rightsofwomen

 

Правата на жените работи за постигнување на правда и еднаквост преку информирање, едукација и зајакнување на жените за нивните права. Ако сакате повеќе информации можете да ја посетите нивната веб-страница наhttp://rightsofwomen.org.uk/get-information/

 

Galop, the LGBT+ anti-violence charity.

If you’ve experienced hate crime, sexual violence or domestic abuse, we’re here for you. We also support lesbian, геј, bi, trans and queer people who have had problems with the police or have questions about the criminal justice system. Please have a look at our website and resources (that can be downloaded and shared) http://www.galop.org.uk/

Спонзори