Çfarë është një strehë?

Inside 004A refuge is a safe house where women who are experiencing domestic violence can stay free from abuse. Adresat Refuge (Dhe ndonjëherë numrat e telefonit) janë konfidenciale. Ka mbi 500 strehë dhe shërbime mbështetëse në Angli, Skoci, Uells dhe Irlandën e Veriut. Ju mund të zgjidhni (subjekt i hapësirës dhe disponueshmërinë) nëse ju udhëtojnë një rrugë të gjatë larg nga qyteti juaj në shtëpi, apo do të mbetet në të njëjtën zonë.

Some refuges have space for many women and children, dhe disa janë shtëpi të vogla. Strehët Shumë prej tyre kanë aftësi të kufizuara aksesin dhe stafin dhe vullnetarët të cilët mund të ndihmojnë gratë dhe fëmijët që kanë nevoja të veçanta.

Nëse keni fëmijë, ju mund të merrni ato me ju. Ju do të pritet për të gatuaj për veten dhe fëmijët tuaj. Kjo është deri në ju dhe banorët e tjerë refugjatëve ose nëse nuk ju ndajnë gatim ose të hani së bashku në kohën e ngrënies. Ju mund të jetë si vetë-përmbante ose si i shoqërueshëm si ju duan të jenë të.

Ju do të kërkohet të nënshkruajnë një marrëveshje të licencës i cili do të përfshijë kushtet nën të cilat ju mund të qëndroni në strehë, (përfshirë qirasë që duhet të paguhet) sa kohë ju mund të qëndroni dhe të gjitha rregullat e nevojshme për të garantuar sigurinë e vetes dhe banorët e tjerë (për shembull, në lidhje me përdorimin e alkoolit apo drogave, konfidencialiteti, vizitorët, etj).

 

Kush mund të shkoni në një strehë?

Any woman who needs to escape from domestic violence or abuse can go into a refuge at any time. Kjo nuk ka rëndësi nëse janë apo jo ju jeni të martuar ose jetojnë me dhunuesin tuaj, ose nëse nuk keni fëmijë.

 

Si ta organizoni strehim Refuge?

Ju ose mund të telefononi ACT MK gjatë orarit të punës ose telefononi Kombëtare Helpline 24-orëshe Dhunës në Familje.

 • 0344 375 4307 MK ACT(9-5PD hënë-e premte)
 • 0808 2000247 National Domestic Violence Helpline (24 orë)

Ju duhet të jetë në gjendje për të shkuar në një strehë ditën që ju e quani. Ju zakonisht nuk mund të rezervoni strehim në paraprakisht, as nuk do të jetë gjithmonë në gjendje për të gjetur hapësirë ​​strehim në vendndodhjen e zgjedhjes suaj.

Nëse ju vendosni ju do të donte për të rregulluar Helpline hapësirë ​​strehimi për ju, ju do të kërkohet për emrin tënd (ju vetëm duhet të jepni emrin tuaj të parë nëse ju preferoni) dhe moshat e ndonjë fëmijë që janë me ty. Ju do të duhet për të dhënë një numër të telefonit në të cilën ju mund të quhet mbrapa kur akomodimi ka qenë gjetur për ju. Kjo mund të jetë një kuti telefonike, për aq kohë sa ajo merr thirrjet hyrëse, ose një telefon celular, ose ajo mund të jetë në shtëpinë e një shoku, një qendër shëndetësore apo ndonjë vend tjetër të sigurt ku ju jeni në gjendje për të prisni ndonjë kthim quan.

Kur strehim strehimi është gjetur për ju, një anëtar i stafit ose një vullnetar nga organizata do të diskutojë me ju se si ju mund të merrni atje. Ata mund të organizojmë për të përmbushur ju në zyrën e tyre apo diku tjetër e cila është e lehtë për të gjetur. Nëse ata do t'ju japë adresën dhe vendndodhjen e strehimit, është e rëndësishme që ju të mbani këtë informacion për veten, dhe që ju të kujdeset për të mos lënë ndonjë të këtij informacioni prapa (duke mundësuar kështu vendndodhjen tuaj, ose adresën apo numrin e telefonit të strehimit, të gjurmohen).

 

Çfarë mund të marr me vete në strehën e?

Si një udhëzues, të përpiqet të marrë poshtë me ju për strehë:

 • Identifikim.
 • Certifikatat e lindjes për ju dhe fëmijët tuaj.
 • Shkolla dhe mjekësore të dhënat, duke përfshirë numrat e telefonit të shkollës dhe GP tuaj ose kirurgji.
 • Të holla, bankbooks, librin e çeqeve dhe kartave të debitit dhe kreditit.
 • Çelësat për shtëpinë tuaj, makinë, dhe vendin e punës.
 • Driving licence (në qoftë se ju keni një) dhe dokumente të regjistrimit të makinave, nëse aplikohet.
 • Medikamenteve, dhe Vitamina Supplements.
 • Cards apo libra pagesës për dobi të fëmijës dhe përfitime të tjera të mirëqenies keni të drejtë të.
 • Pasaportat (duke përfshirë pasaporta për të gjithë fëmijët tuaj nëse ju keni ato), Vizat dhe lejet e punës.
 • Kopjet e dokumenteve që lidhen me qëndrimit tuaj të strehimit, (për shembull, Detajet peng ose me qira dhe marrëveshjet me qira).
 • Faturat e papaguara në këtë çast.
 • Dokumentet e sigurimit.
 • Adresa libër.
 • Fotografitë familjare, ditari juaj, stoli të çmuara, sende të vogla të vlerës sentimentale.
 • Veshje dhe tualetin për ju dhe fëmijët tuaj.
 • Lodra të fëmijëve të preferuar tuaj të vogla.

Jo të gjithë do të kenë nevojë të gjitha këto objekte, dhe nuk mund të ketë disa artikuj që ju do të duhet të marrë që nuk kanë qenë të përfshira në këtë listë, por kjo është një udhëzues të përgjithshëm.

 

Nëse unë të lënë një strehë, mund të shkoj prapa?

Po, në shumicën e rasteve. Nëse ju vendosni për të lënë strehë, por më vonë kanë nevojë për strehim të sigurt përsëri, ju dhe fëmijët tuaj do të jetë në gjendje për të shkuar mbrapa, ose në të njëjtën strehë ose në një tjetër, në varësi të hapësirës dhe disponueshmërinë në kohë të keni nevojë për të.

Nëse ju u pyetën për të lënë një strehë sepse ju thyen kushtet e marrëveshjes licencës, ajo nuk mund të jetë e mundur për ju për t'u kthyer në të njëjtën shtëpi. Ju mund të referohen për akomodim strehë diku tjetër, ose në një tjetër vend të sigurt do të gjendet për ju.

Ju mund të përdorë gjithashtu edhe organizimin Refuge për informacion, miqësia dhe mbështetja, kur ju nuk janë më një banor.

 

Po në lidhje me gjendjen time të përhershme të strehimit?

Ju mund të ktheheni në shtëpi nga strehimi në çdo pikë. Ju mund të vendosë për t'u kthyer me një vendim gjyqësor. Ju mund të vendosni ju doni të ri-vendosur diku tjetër. Zgjedhja është e juaja, dhe punëtorët Refuge do t'ju japë informacion në lidhje me opsionet e ndryshme në mënyrë që të ju ndihmojë të vendosni se çfarë ju doni të bëni. Ata gjithashtu do të ju ndihmojë që të merrni këshilla në lidhje me pronën e përbashkët dhe marrëveshjet peng.

A nuk bien dakord për të nënshkruar çdo dokument në lidhje me qiramarrje ose pronësinë e shtëpisë tuaj deri sa ju keni marrë këshilla ligjore.