МК акт

МК акт е добротворна во Милтон Кејнс која работи со над 100 семејства секојдневно да им помогне да се движи од страв и злоупотреба. Ние сме биле обезбедување на безбедна итни сместување во Милтон Кејнс за жените и нивните деца побегне од домашното насилство над 40 години.

Министерството за внатрешни работи ги дефинира семејното насилство и злоупотреба е каков било инцидент или модел на инциденти на контрола, присилно, заканувачко однесување, насилство или злоупотреба меѓу оние на возраст 16 или преку кои се, или биле, интимни партнери или членови на семејството, без оглед на полот и сексуалноста. Злоупотребата може да ги опфати, но не е ограничено на:

  • Психолошки
  • физички
  • сексуална
  • финансиски
  • емоционална

контролирање на однесувањето

Контролирање на однесувањето се голем број на дела со цел да се направат човек подредени и / или зависни од нив се изолираат од извори на поддршка, искористување на нивните ресурси и капацитети за лична корист, лишувајќи ги од средствата потребни за независност, отпор и да избега и регулирање на нивниот секојдневен однесување.

присилно однесување

Присилно однесување е чин или шема на актите на насилство, закани, понижување и заплашување или злоупотреба што се користи за да му наштетат, казни, или исплашат својата жртва.

Ве молиме имајте предвид повици се ниски трошоци и во доверба. За поддршка или да разговараат за своите опции се јавите:

Телефонска линија за помош: 0344 375 4307
Понеделник – Петок 09:00 – 5часот

0808 2000247 Националниот семејно насилство линија за помош (24 часа)

Ако сметаш дека се изложени на ризик не се плашете да се јавите во полицијата: 999

gethelpnow howcanyouhelp

МК Законот нуди:

  • Сместување и следење услуги
  • Итна засолниште за сместување на 28 семејства
  • Специјалист за поддршка на децата во сместување
  • Волонтираат советодавни услуги во засолниште

Кризна интервенција Користење: единствена точка на упатување кој обезбеди клиенти им ја раскажуваат нивната приказна само еднаш.

Специјалист советници нудат информации, како и емоционална поддршка. Пристап до здравствени, домување и правни совети и понатамошна поддршка од други делови на услугата.

IDVA (Независно семејно насилство советник) Сервисот нуди специјалист суд поддршка.

Еден локален добротворна организација која обезбедува квалитетни услуги за поддршка на семејствата доживува семејно насилство.

Регистрирана добротворна организација Не: 1011284

Компанијата Не: 2249151

Спонзори